top of page

Fokbeleid

Fokbeleid

In tegenstelling tot vele andere fokkers, fokken wij niet op uiterlijke kenmerken. We houden ons dan ook niet tot een specifiek ras maar fokken met kruisingen tussen Labradors of Golden Retrievers en grote poedels, dit zijn Labradoodles of Goldendoodles. We zoeken zorgvuldig uit welke combinaties tussen teef en reu geslaagd zou kunnen zijn. Karakter komt hierbij op de eerste plaats. De honden die we fokken hebben allen een heel zacht en lief karakter en zijn zeer mensgericht. Bovendien zijn ze erg leergierig en worden ze graag uitgedaagd. Dit maakt dat onze pups uitermate geschikt zijn als hulphond, therapiehond of natuurlijk gewoon als gezinshond al dan niet met een extra functie. 

 

Uit elke nest gaan er 1 of meerdere pups naar de organisatie Argos Assistance Dogs en worden daar opgeleid tot diabetes meldhond of tot psychosociale hulphond. 

 

Natuurlijk worden alle ouderdieren waar we mee fokken, zowel reu als teef, onderworpen aan alle erfelijke medische testen zoals ECVO oogtest, HD, ED, SD.  Indien hier iets niet in orde is, wordt er niet gefokt.

Wij fokken slechts 1 à 2 nesten per jaar.

Ervaring en kennis

Sarah werkt bijna 10jaar als dierengedragstherapeut en begeleidt in haar praktijk jaarlijks meer dan 100 eigenaars met puppy’s en honden. Daarnaast is ze algemeen directeur van het opleidingscenter voor hulphonden, Argos Assistance Dogs. Vanuit beiden bedrijven haalde ze een grote kennis van zowel dieren als mensen. Deze kennis wordt helemaal benut in het fokken van puppy’s.

Sarah kan perfect bepaalde karaktereigenschappen van een puppy herkennen en dit koppelen aan het juist gezin.

 

Daarnaast worden de puppy’s op de juiste manier met nieuwe dingen in contact gebracht zodat de socialisatie en gewenningsfase alvast een goede start aanneemt. 

Aangesloten bij WALA

Argos Doodles is aangesloten bij WALA (Worldwide Australian Labradoodle Associaton) onder het nummer WALA-0323-11510

https://www.wala-labradoodles.org/wala-breeders

Alle informatie over WALA kan gevonden worden op hun website

https://www.wala-labradoodles.org/

IMG_2828.jpg
bottom of page